Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.
Rooting Sabotage Forced « Rooting |  « Soru // Cevap « hangi ram lerden takabilirim(compaq)
Konu Bilgileri Kısayollar
Konu Başlığı hangi ram lerden takabilirim(compaq)
Cevaplar 3
Önceki Önceki Konu
Görüntüleyenler0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Görüntülenme 76
Sonraki Sonraki Konu

Sayfa: [1]
Cevap Yaz Yeni Konu Haberdar Et Okunmadi Say Bu Konuyu Gönder Yazdir
Gönderen Konu: hangi ram lerden takabilirim(compaq)  (Okunma Sayısı 76 defa)
reddragon
Asteğmen
*

Üye No : 126
Karma +0/-0
« : 03 Mart 2010, 15:16:02 »

benim bilgisayar compaq presario CQ61- 105et(NS579EA)
bu bilgisayara hangi ramleri takabilirim .üstünde 2gb ddr2 800mhz ram var.8gb a kadar destekliyo.
dd2 1066 mhz yada ddr3 takabilirmiyim.anakart modeli quanta 306a internetten araştırdım bişey bulamadım!!
yardım ederseniz sevinirim..

Rooting Sabotage Forced
www.rootingforced.org | www.rootingforced.com |www.rootingforced.tk | www.rootingforced.net

Gölge
Yüzbaşı
*

Üye No : 185
Karma +1/-1
« Yanıtla #1 : 04 Mart 2010, 03:20:44 »

Mrb en sağlıklısı ddr2 800mhz ramlardan kulanmanı tavsiye derim.Eski remde aynısı olduğundan.

Rooting Sabotage Forced
www.rootingforced.org | www.rootingforced.com |www.rootingforced.tk | www.rootingforced.net

delidolu
Mareşal
*

Üye No : 1
     Konu : 237
Karma +13/-1
Site
« Yanıtla #2 : 04 Mart 2010, 08:31:39 »

8 gb destekliyor diyorsun. sanırım sen anakart üzerindeki ram takabileceğin slotlara kadar düşündün 4 slot * 2 gb ram = 8 düz mantık fakat kullanacağın işletim sistemin  windows serisi 32 bit  ise o ram in 4 gb olarak görüncektir. yani yine çalışma standartın 4 e düşecektir. sistem 4 ten yukarısını görmüyor. tabi 32 bit isletim sistemi kullanırsan bu düzeydedir. 64bit e geçersen 8 gb ın tamamını görebilirsin. 64 bit e geçiş yaptığında yine aynı sorun devam ederse bios ayarlarından ramapping ayarını enable yapman gerekecektir..

kolay gelsin

Rooting Sabotage Forced

lodos2005
Genel Kurmay Başkanı
*

Üye No : 18
Karma +0/-0
Site
« Yanıtla #3 : 05 Mart 2010, 00:10:29 »

ddr2 ram slotuna ddr3 ram sokmaya calısırsanız o eve 1 tane daha anakart sokmak zorunda kalırsınız.
aynı şekilde diğer kombinasyonlar için geçerlidir. ddr2 ise yanlızca ddr2 1 se 1 3 se3 takılabilir.
frakansı ise tek başına belirleyen faktör değildir.

800 yerine 1066 takayım daha hızlı calısır mantıgı olmaz cunku ram işlemci ve hdd ninde o frekansa uyum sağlamalıdır

hatta 1066 mhz ramden elde ettiğiniz verim olumsuz durumlarda(işlemci hdd vs frekans uyumsuzlugunda) 800 mhz ramden elde ettiğiniz verimden daha düşük olabilir.

ayrıca 32bitlik işletim sisteminde 4gb ramin bile tam perfonmansını alamassınız

saygılar.

Rooting Sabotage Forced

« Son Düzenleme: 05 Mart 2010, 00:15:10 Gönderen: lodos2005 » Kayıtlı
lodos2005' adli üyenin imzası

Sayfa: [1]
Cevap Yaz Yeni Konu Haberdar Et Okunmadi Say Bu Konuyu Gönder Yazdir

Gitmek istediğiniz yer: